Uppsala det är staden

Bortaresefonden

Västra Sidan logo

17 augusti 2022 19:53

Västra Sidans främsta uppgift är att stödja IK Sirius, såväl på hemma- och bortaplan. En stor del av supporterskapet är att åka på bortaresor, och det är något vi vill möjliggöra för så många som möjligt. Tyvärr har bussresorna blivit dyrare på senare år, vilket har resulterat i att vi har tvingats höja våra busspriser. Västra Sidan har även behövt gå in med mer pengar än tidigare för att subventionera/täcka upp kostnaderna, något som anstränger ekonomin. 

 

I svaren från bortareseenkäten som vi gjorde tidigare i somras är det tydligt att många medlemmar efterfrågar lägre priser. Som ett led i våra försök att sänka priset på våra bussresor och därmed få iväg fler på IK Sirius bortamatcher lanserar vi nu Bortaresefonden. Tanken med fonden är enkel. Vi samlar in pengar från de medlemmar och icke-medlemmar som har råd och vill stötta våra bortaresor, oavsett om de har möjlighet att åka eller inte. Alla pengarna i fonden kommer användas av styrelsen för att subventionera de resor som vi arrangerar, dvs för att sänka priset för dem som kan åka. 

 

För att bidra med pengar till fonden swishar du valfri summa till 123 231 43 42. Märk din Swish “Bortaresefonden” så att vi kan hålla koll på vad din inbetalning gäller.

 

På sikt ska det även bli möjligt att betala ett visst belopp varje månad. Vi ska även börja sälja specialdesignad merch där all vinst tillfaller Bortaresefonden. 

 

Alla bidrag, små som stora är välkomna!