Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Västra Sidan har sorg

Det är med sorg Västra Sidan har nåtts av beskedet att Jens Sidén har lämnat oss, endast 33 år ung.
Många av de yngre medlemmarna i klacken kanske endast känner till Jens som en cool profil på en t-shirt, eftersom det nu är ganska många år sedan han var aktiv supporter. Det sista minne jag med säkerhet har av Jens från Siriussammanhang är den magiska dagen i Väsby 2006, då Jens hade laddat upp med Ebba Grön, och vi lät ”Det finns inget att göra i den här trista förorten” eka mellan betonghusen kring Vilundavallen. Men även om Jens drog från staden, till andra nöjen, så är han en av portalfigurerna i Västra Sidans historia.

Kanske hade det funnits ett Västra Sidan utan Jens. Men Västra hade aldrig varit detsamma utan Jens. Den punkiga indiependent-attidtyden som alltid präglat Västra kommer från Jens. Kånkelbärssångerna och kirdyrkan kommer från Jens. Inställningen att det fan i mig ska vara kul att stå i en klack kommer från Jens.

Vila i frid Jens. Vi är många som är tacksamma för att du och Danne bestämde er för att dra ihop lite folk till en klack den där vårdagen 1997. Och dina sånger ska fortsätta höras från Studenternas läktare.

för Västra Sidan
/ Martin Erlandsson Lampa